Kladdkaka med polka

Idag testade jag på att baka något nytt, nämligen kladdkaka med polkagris, man får ju ta vara på det som blivit kvar sen jul, och gott det var det! I helgen blir det fullt ös med jobb, men innan dess ska jag mysa mig ner i soffan och se på fotboll med Tim :)
 
Här är receptet på kladdkakan jag gjorde:

Ingredienser

  • 150 g Smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2- 3 krm pepparmintsarom
  • 1 dl polkagrisar
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt pepparmyntoljan och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna. Krossa polkagrisarna och strö över kakan när den svalnat. Servera kakan med vispad grädde.

 
 
 
 

Kommentera här: