Sicilien

Precis som rubriken lyder så får Tim och jag aldrig nog utav underbara Italien, så vi spontan bokade en resa till Sicilien som vi inte hann med sist när vi var i Italien. Vi åker runt midsommar så det ska bli jätte spännande och fira det utomlands, inte för att jag tror att dem firar midsommar i Sicilien, men vi får helt enkelt göra vår egna lilla fest där ;) Vi har också planerat lite utflykter på vår resa, bland annat ska vi till Etna som är en av Europas störtsta vulkan, också ska vi på båt utflykt och snorkla i "Isola Bella", det ska bli så kul, Sicilien är verkligen ett ställe som jag länge velat resa till och nu äntligen blir det av :)
 
 
 

Grön och nyttig sparrissoppa

Jag tänkte dela av mig utav en jätte god sparrissoppa som jag fixade ihop snabbt och enkelt innan jobbet, receptet hittade jag på lite provisoriskt eftersom att vi inte hade någon grädde hemma :)
 
Detta behöver du: 
250 g färsk grön sparris
1 msk naturell kvarg
1/2 grönsaksbuljong 
 
Såhär gör du: Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk. Skölj den i kallt vatten för att behålla färg och spänst. Mixa sparrisen och späd med 2 dl vatten och en 1/2 grönsaksbuljong till önskad tjocklek och lägg till en matsked naturell kvarg. Koka den sedan några minuter på spisen och sedan är soppan färdig. Enkelt och naturligt gott utan en massa konstigheter i. 
 
 
 
 
 

Klev

I helgen cyklade vi som sagt var till Klevs gästgiveri och åt jätte god mat. Jag åt en trerätters meny som bestod utav sallad caprese med mozzarella michelangelo, balsamico, bifftomat, färsk basilika och ett jätte gott bröd till som förrätt, därefter åt jag ryggbiff med världens godaste chimichurry, och till desert var det glas med varm hallonsås, allt smakade verkligen helt perfekt, så alla ni som inte har så långt till lilla Mårdaklev borde verkligen göra ett litet besök på Klevs gästgiveri! :)